Dabar lankosi

Dabar svetainėje vienas svečias ir narių nėra

     Spalio 12 d. Sidabravo gimnazijos septintokai vyko į Šiaulius.

     Mokiniai apsilankė Šiaulių akademijos STEAM centre ir atliko tiriamąjį darbą „Vaisių ir daržovių sulčių tyrimas“.

 20221012 100412m  20221012 115424m

     Vaisių ir daržovių sultys naudingos sveikatai dėl jose esančių vitaminų, mineralinių medžiagų, angliavandenių, baltymų ir organinių rūgščių, ypač jei jos pagamintos iš natūralių produktų. Vaisių ir daržovių sulčių arba jų mišinių galime įsigyti ir parduotuvėse, tačiau didėjant maisto produktų pasiūlai, svarbu mokėti pasirinkti tinkamiausius produktus, kurie turėtų aukštą maistinę vertę bei suprasti, kaip žmogaus organizmui svarbių medžiagų kiekiai priklauso nuo vaisių ir daržovių rūšies.

 20221012 100154m  20221012 104219m

     Mokiniai, dirbdami porose, nustatė ir įvertino pateiktų sulčių pH, elektrinį laidį, oksidacinį – redukcinį potencialą, įvertino sulčių užterštumą nitratais, išmatavo kalcio jonų koncentraciją sultyse ir įvertino sulčių maistinę vertę.

     Septintokai nustatė, kad didžiausią maistinę vertę turi vynuogių, apelsinų, cukinijų ir salierų sultys.

Kalendorius

Paskutinį mėnesį Balandis 2024 Kitą mėnesį
Pi An Tr Ke Pe Še Sek
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com